06-12451555

Over

Mijn naam is Marie-Louise Dibbets: ik ben puur, oprecht, betrokken, resultaatgericht, verbindend en anders denkend. Ik houd van hard werken met humor. Ik word blij van creatieve nieuwe dingen opzetten die het antwoord zijn op (strategische) problemen cq uitdagingen. Het spreekt voor zich dat dit dingen zijn die tot veranderingen leiden en lef vragen om te doen. En elke verandering is pas geslaagd als de mensen in die verandering ook meegenomen en begeleid worden: zij zijn degene die de verandering ook daadwerkelijk uit moeten gaan voeren. Ik noem dat duurzaam veranderen. Ik geloof er in dat iedereen een rol heeft in een verandering: ieder op zijn eigen manier, op zijn eigen tempo. De een beweegt mee, de ander niet: en dat mag. Voor informatie over mijn carriere, ervaring, kennis en kunde verwijs ik je graag door naar mijn Linkedin. De knop hiervoor staat bovenaan op deze site.

 

Interim management & coaching

Ik help organisaties en mensen met structureren, focussen en verandering. Zo veranderen dat ook de medewerkers mee veranderen of niet maar dan een andere rol spelen. Dit doe ik door het (her) alignen van de strategie en activiteiten. de projectenfunnel, de innovatiefunnel en door coaching van medewerkers. Ik maak de samenhang en overzicht inzichtelijk door bijvoorbeeld de projectenfunnel en de innovatiefunnel. Samen met coaching van medewerkers vergroot dit de veerkracht van de mensen die die activiteiten uitvoeren. Terugkerende thema is o.a. ''loslaten en denken en doen in mogelijkheden'.

Mijn werkwijze is 'gewoon je werk goed doen'. Dit komt neer op een pragmatische, resultaatgerichte en verbindende aanpak.

 

Welke problemen los ik op?

Goede implementaties blijven steeds vaker achterwege. O.a. vanwege onvoldoende focus, te snel willen en/of het onvoldoende meenemen van degenen die de andere manier van denken en/of werken ook daadwerkelijk moeten doen. Helemaal in een continue veranderende omgeving kan dit funest zijn voor de organisatie en haar mensen. In dit stuk help ik graag omdat ik hier mijn talenten in kan zetten. Ik ben op dit moment (april 2023) beschikbaar als:

  • Coach voor individuele medewerkers die in een verandering staat te wachten of er al middenin zitten
  • Adviseur/klankboard om mee te denken aan projectenfunnel en/of innovatiefunnel
  • Lid Raad van Toezicht

 

Voor wie?

Focussen kan betekenen dingen niet meer doen en/of juist nieuwe, (te) gekke dingen juist wel doen. En dat vraagt om lef. Daarom werk ik graag samen met leiders met lef die houden van nieuwe ideeen om hun strategische issues op te lossen.

 

Alvast een cadeautje| Gratis ebook 'Bedankt! Succesvol aanpassen aan veranderingen in 5 stappen'

Tijdens de COVID-19 pandemie heb ik ontdekt dat ik mijn omgeving heel goed kan helpen met het succesvol omgaan met veranderingen zoals die van COVID-19. Zoals bijvoorbeeld thuiswerken, geen fysieke meetings meer en werk dat anders moet worden uitgevoerd. Ik heb zelf een methode bedacht hoe je je slim aanpast aan veranderingen. Nadat ik deze met regelmaat via online meetings besprak met mijn netwerk, kreeg ik de vraag om mijn methode op papier te zetten. En te delen zodat meerdere mensen hier profijt van zouden krijgen. Zo gevraagd, zo gedaan! Mijn manier om slim met veranderingen om te gaan en succesvol aan te passen en hoe, staat beschreven in het ebook.

Het ebook is via deze site gratis te downloaden (klik hier). Ik geloof in een circulaire maatschappij. Daarom vraag ik geen financiele bijdrage voor mijn ebook. Ik deel mijn talent in ruil voor de jouwe.

 

Hartelijke groet,

Marie-Louise Dibbets